EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

In Spanje stijgt de dodentol sneller dan in Italië: wat is er aan de hand?

In Spanje zijn er gisteren 462 nieuwe doden gemeld, waardoor de tol van het coronavirus daar op 2.182 komt te staan. Dat is het derde hoogste cijfer ter wereld en de sterfte blijkt in Spanje zelfs sneller dan in Italië te gaan.

12 reacties

  • André Van Laethem

    4 jaar geleden
    Je moet steden met steden vergelijken. Geen grote stad met een groot dorp van bij ons. Verhoudingsgewijs zijn in een land dat 10 keer zo groot is als Belgie ook 10 keer meer besmettingen normaal . Belgie is even ver van huis als de andere landen. Wacht maar als het onder asielzoekers uitbreekt.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Misschien dat het virus wel muteert en zodoende nog dodelijker word. Dat weten we met zijn allen nog niet ook de virologen niet en dat is een groot probleem.
  • Lecocq Daniel

    4 jaar geleden
    Misschien combinatie Coronavirus plus ziekenhuisbacterie?
  • Carla Verschoor

    4 jaar geleden
    Jonas van Poucke....Er werd/wordt juist gezegd door media ; als de zomer komt verdwijnt het virus hier, doordat het virus niet tegen warmte kan..... net zoals bij de griep, die verdwijnt ook in het voorjaar/zomer. Maar er is ontzettend veel wat we niet weten. Waarom ontsmetten ?? Het virus zou buiten het lichaam niet of hoogstens maar even overleven.....nu worden zelfs straten ontsmet !
  • Hubert Van Herck

    4 jaar geleden
    Nochtans zei men dat het virus niet tegen warmte en zonnestralen kon. Net dáár waar het warm en zonnig is, een explosieve stijging. Tiens.