"De basisregel is heel eenvoudig: blijf zoveel mogelijk thuis", herhaalt woordvoerder Yves Stevens.
Volledig scherm
"De basisregel is heel eenvoudig: blijf zoveel mogelijk thuis", herhaalt woordvoerder Yves Stevens. © BELGA

Nationaal Crisiscentrum: "Ongehoord dat sommigen deze periode beschouwen als alternatieve vakantie”

"Het is ongehoord om vast te stellen dat door een aantal personen deze periode wordt aanzien als een soort van alternatieve vakantie.” Dat heeft Yves Stevens, woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum, gezegd op de dagelijkse persconferentie over het coronavirus in ons land.

69 reacties

  • Eddy Vermeulen

    4 jaar geleden
    Ik begrijp niet dat men technisch werklozen een premie geeft. Geef de premie aan de mensen in de zorgsector en aan allen die nu nog aan het werk zijn omdat het niet anders kan. We hebben deze mensen nodig. Maar ja, zoals gewoonlijk is de logica ver te zoeken.
  • Benny de Groot

    4 jaar geleden
    Alternatieve vakantie voor diegene die van thuis uit werken zeker? Wij zijn allebei op technisch werkloos gezet en moeten het nu allebei zien te doen met maar 70% van ons brutoloon. De enige steun die de overheid biedt is 202 euro voor 1 maand water/gas/electriciteit? Die trouwens nog steeds niet op onze rekening staat. Dit is geen vakantie hoor. Allesbehalve. We zouden allebei liever terug aan het werk gaan maar we mogen niet. Financiele hoofdpijn krijgt een mens hier van.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ik vind dat de tuincentra open moeten. Iedereen met een tuin zou aardappelen en andere groenten moeten kunnen zetten, ook op het mooi gazon. Ik geloof niet in een gegarandeerde voedselproductie en distributie. Daar vallen momenteel nu ook mensen weg. Zaad kan je nog via internet bestellen, maar plantgoed ?
  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Wat verschieten ? Een uitkering krijg je normaal als je geen loon meer krijgt. Zal NOOIT meer zijn dan het loon. Dus zal er niet veel veranderen.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    'Burgerplicht' en 'verantwoordelijkheidszin' zijn voor velen koude begrippen, of een ver-van-mijn-bed-show. Ik zit geblokkeerd in Indonesië, en heb de Belgische ambassade mijn vrijwillige hulp aangeboden indien ik landgenoten kan helpen in een of andere situatie. Als gepensioneerd militair heb ik een beetje ervaring met crisissituaties, en wil mijn steentje bijdragen in deze uitzonderlijke tijden!