De intensive care van het hospitaal in Cremona nabij Milaan.
Volledig scherm
De intensive care van het hospitaal in Cremona nabij Milaan. © Photo News

Italiaanse patiënt 1: “Ongelofelijk dat ik weer begon te ademen, maar dan kreeg ik nieuwe mokerslag”

Op 20 februari werd ‘patiënt 1' ziek in Italië. De 38-jarige Mattia was de eerste bekende, ernstig zieke coronapatiënt in Europa. En ook al was hij jong en atletisch, de artsen hebben wekenlang moeten vechten voor zijn leven. Toen hij weer bij bewustzijn kwam, kreeg hij een nieuwe dreun: zijn vader had het niet gehaald.

3 reacties

  • Ilse van Caeyzeele

    4 jaar geleden
    Wat een prachtig ontroerend verhaal, tranen lopen over mijn wangen bij het schrijven van deze reactie. hopelijk kunnen meer mensen zo'n verhaal binnenkort vertellen. Dit is een zeer gemeen virus, die moeder natuur op ons heeft laten neerdalen.
  • Loesje Vranken

    4 jaar geleden
    Heel ontroerend ! Inderdaad prachtig oschreven : geniet van de kleine dingen.Veel mensen moeten zoiets terug leren. Thuis vroeger, als kind hoorde ik dat van mijn oudersheel heel dikwijls. Is mij altijd bij gebleven en ik geniet vd zon, regen, wind, een glimlach,een handdruk, ijsje, een boke,goeiendag en zeer belangrijk : een dank u wel. Kan niet verdragen dat iemand geen dank u wel zegt als je iets geeft.
  • ben Verschuren

    4 jaar geleden
    Zolang er nog vluchten landen, zolang er grensarbeiders oversteken, zolang de jeugd de quarantaine niet respecteerd, zolang we ons meer zorgen maken over geld en economie, enz... dan zal het nooit lukken!