© Dirk Macquoy

Opnieuw dubbelrichting op de Dorpsstraat en de Heidestraat

De Heidestraat en de Dorpsstraat zijn terug opengesteld in twee richtingen. Het plaatselijk verkeer vanuit Oostham kan op die manier rijden tot aan het kruispunt met de Zandstraat-Genenbemdestraat. Doorgaand verkeer en vrachtverkeer moet de bestaande omleiding blijven volgen.

Dirk Macquoy

Na maanden wegenwerken en omleidingen, krijgt de doortocht stilaan vorm. De Dorpsstraat, Heidestraat en aangrenzende gemeentewegen zijn intussen klaar voor gebruik. Uitgezonderd de toplaag en inritten in de Processiestraat en elders wat afwerking aan voetpaden, inritten en plantsoenen.

Daarom worden de Dorpsstraat en de Heidestraat dus opnieuw opgesteld in twee richtingen. Op die manier zijn de meeste handelaars opnieuw bereikbaar en geraken we weer vlot tot aan de gemeentelijke diensten, scholen, kinderopvang en het sportpark.

Buurtbewoners moeten hierdoor ook niet meer omrijden. Dit ontlast de omliggende straten en wijken. Het overzicht als bijlage geeft een goed beeld van de definitieve situatie en van de rijrichting in de zijstraten.

Fietsers mogen de fietspaden aan beide zijden gebruiken op het opengestelde traject.

Bushaltes

De bushaltes aan de kerk en het gemeentehuis gaan nog niet open. De lijn voerde enkele testritten uit op een aantal alternatieve routes maar deze bleken niet geschikt. In samenspraak met de Lijn werd beslist om de bushaltes pas te openen zodra de werken volledig achter de rug zijn. De omleiding voor de bussen blijft tot zolang behouden.

30/uur

Omdat het gaat om een zone voor plaatselijk verkeer, blijft de snelheid op het opengestelde traject beperkt tot 30/km per uur. Bovendien zal er hier en daar nog gewerkt worden en zijn er nog geen wegmarkeringen aangebracht. Je snelheid matigen is dus sowieso de boodschap.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer