Aldi en Lidl sluiten uur vroeger door oververmoeid personeel

Aldi en Lidl passen hun openingsuren aan zolang de coronamaatregelen gelden. Dat doen ze om hun personeel wat meer rust te geven.

Lidl besliste het woensdag al om in de avond een uur vroeger te sluiten. De winkels zijn nu doorheen de week open tot 19u in plaats van 20u. Op zaterdag sluiten de winkels al om 18u in plaats van 19u.

Ook Aldi volgt dat initiatief en sluit de winkels vroeger. Op zaterdag sluit de winkel om 18 uur in plaats van 19 uur. Doorheen de week blijft de winkel wel even lang open: van 8.30 uur tot 19 uur.

Colruyt, Delhaize en Albert Heijn

De openingsuren van de Colruyt, Delhaize en Albert Heijn blijven wel hetzelfde. Woordvoerster van Colruyt, Silia De Cock, meldt aan persagentschap Belga dat de toestand in de winkels aan het normaliseren is. Daarbij meldt ze ook dat ze de winkels lang genoeg open wil houden voor de mensen die nog steeds gaan werken.

Alle supermarkten lijken bereid om hun personeel op de een of de andere manier extra te steunen in deze voor hen zware tijden. De vakbonden vroegen om de supermarkten ’s avonds vroeger te sluiten, zonder loonverlies. Andere pistes waren extra verlof, recuperatiedagen en premies. Er loopt daarover nog overleg op sectorniveau. De meeste supermarkten wachten dat af alvorens zelf initiatieven te nemen.

Meer