Themabeeld. © Jan Van der Perre

Opnieuw twee mannen opgepakt die naar politie spuwen

Donderdag zijn opnieuw twee mannen opgepakt die tijdens twee verschillende incidenten gespuwd zouden hebben naar de politie. De twee mannen van 38 en 44 jaar worden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

jtp

LEES OOK: Man ontkent dat hij naar agenten spuwde: “Ik werd onterecht hardhandig aangepakt”

Het eerste incident vond donderdag plaats in Wommelgem. Een ploeg van de lokale politie Minos (Mortsel, Wijnegem, Boechout, Wommelgem en Borsbeek) wilde ronde 15.30 uur een auto controleren aan de Oelegemsesteenweg omdat er vier personen in de wagen zaten. Dat is niet toegelaten volgens de coronarichtlijnen.

De 44-jarige passagier, een Pool uit Kruibeke, reageerde meteen agressief. Hij beledigde de inspecteurs en spuwde naar hen. De politie probeerde de man om veiligheidsredenen een mondmasker op te zetten, maar de man verzette zich hevig en riep dat hij besmet zou zijn met het coronavirus. Hij werd opgepakt en werd opgesloten in een cel, maar ook daar bleef hij zich weerspannig gedragen. Hij spuwde ook nog in het oor van een inspecteur.

In Antwerpen controleerde de lokale politie rond 19.30 een auto ter hoogte van de Schijnpoortweg. De 38-jarige bestuurder uit Antwerpen had enkele verkeersinbreuken begaan. Hij gedroeg zich meteen vijandig tegenover de inspecteurs en bleef zich verzetten. De politie sloeg hem in de boeien, maar de man spuwde in het gezicht van een inspecteur en beweerde dat hij besmet zou zijn met het coronavirus.

“Het parket heeft voor de twee mannen de aanhouding gevraagd aan de onderzoeksrechter”, klinkt het in een persbericht. “De feiten zijn in beide dossiers gekwalificeerd als bedreiging met een aanslag met gevaarlijke substanties en weerspannigheid.”

Ook eerder deze week waren reeds verschillende incidenten met personen die spuwden of hoestten naar de politie. Het Antwerpse parket treedt streng op tegen mensen die tijdens deze coronacrisis bewust hoesten, niezen op spuwen naar politiemensen en andere burgers. “Dat gedrag is bijzonder asociaal en maatschappelijk totaal onaanvaardbaar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus