Thuiswerken: de Google-expert geeft drie ultieme tips

De productiviteitsexpert van Google, Laura Mae Martin, heeft dezer dagen haar handen vol. Nu iedereen thuiswerkt, heeft zij drie tips voor iedereen die van thuis uit een dagtaak probeert vol te krijgen, zelfs met kinderen.

1. Plan uw dag de avond voordien

Door de avond voordien de taken voorop te stellen die zeker af moeten geraken, sluit u met uzelf een soort contract af. Als er dan een vrij moment komt, zoals wanneer de baby slaapt of de kleuter even een filmpje kijkt, moet u niet twijfelen. Dan weet u precies wat te doen. Op die manier vermijdt u dat er kostbare tijd verloren gaat aan werk zoeken.

2. Zoek uw natuurlijke ritme

Weinig werkgevers zullen erop staan dat u ook van thuis uit de strikte kantooruren aanhoudt. Zolang u op bepaalde uren goed bereikbaar bent, kan u dus ook prima wat werk verzetten op een onconventioneel moment. Bent u een vroege vogel? Begin alvast om 6. Nachtuilen verschuiven misschien een stuk van hun werk naar de avond en staan wat later op. In de file staan, moet toch niet.

3. Werk steeds op dezelfde plaats

Als u steeds op dezelfde plaats werkt, dan associeert u die plaats ook met een zekere productiviteit, zegt Martin. Dat heeft ook een voordeel: als u op die plaats niet ontspant of tv kijkt, dan zal u daar ook veel meer van genieten. Een eigen bureau zal misschien een illusie zijn, maar een eigen plek in huis is net te doen.

Meer