Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen)
Volledig scherm
Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen) © BELGA

Is anderhalve meter afstand voldoende? Vaccinoloog schept duidelijkheid: “We gaan niet iedereen met smetvrees opzadelen”

Wie een coronabesmetting wil vermijden, dient afstand te bewaren, anderhalve meter om precies te zijn. Wetenschappers en beleidsmakers blijven er de nadruk op leggen. Maar volgens het Massachusetts Institute of Technology (MIT) reiken druppels van een niesbui wel tot 8 meter ver. Is die anderhalve meter nog wel voldoende?

6 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Het beste weten is het weten op het schap van de wetenschapper. Gelukkig vertrekt de wetenschapper daar van. Maar dat kleurt ook zijn kijk op nieuwe fenomenen. Die probeert hij te verklaren vanuit zijn reeds gekende weten. Maar die besmettingsratio van 1 persoon op 2 is gebaseerd op de statistiek en het onderzoek op andere virussen. Blijkt dat dit virus zich toch wel heel gemakkelijk en heel snel verspreid en een infectie veel sneller verloopt dan bij andere gekende corona virussen.
  • Loesje Vranken

    4 jaar geleden
    Niet iedereen met smetvrees opzadelen is een uitspraak die erover is.Want elk mens moet in deze situatie smetvrees hebben,is goed om alles perfect te doen nu. Het gaat om de pure waarheid steeds te vertellen ad mensen ipv alles te minimaliseren. Wat krijg je dan ? : Dat mensen niks ernstig nemen.DUS : vertel de pure waarheid op tv nieuws,mensen zullen u dankbaar zijn=levens redden !!
  • Vic Lenaerts

    4 jaar geleden
    Wij zijn volledig fout bezig ,zelfs in Bulgarije geldt vanaf vandaag de regel - iedereen die buitenkomt draagt een masker - ook zijn alle zaken gesloten enkel voeding en levensnoodzakelijke winkels blijven open. Dit zogenaamd achtergesteld land treft betere voorzorgsmaatregelen dan ons zogezegd geciviliseerd land . Intriest vast te stellen hoe er door onze Belgische regering verder met levens wordt geflirt. Deze corona-regering delft onze put nog dieper gezien het dagelijks dodencijfer.
  • Jacques Mertens

    4 jaar geleden
    Er is momenteel niemand die weet over welke minimumconcentratie van virusdeeltjes het gaat. Voorzichtigheid is dus geboden. Wat wél duidelijk is, is dat de supermarkten de voornaamste bron van besmetting blijven. In Italië en Spanje is dat de enige plaats waar mensen nog samen komen, en ze blijven mekaar besmetten.
  • guy claeys

    4 jaar geleden
    Gezond verstand, inderdaad