In New York moeten gezondheidswerkers mobiele mortuaria gebruiken om de vele doden in op te bergen.
Volledig scherm
In New York moeten gezondheidswerkers mobiele mortuaria gebruiken om de vele doden in op te bergen. © EPA

Statistisch model Witte Huis houdt rekening met 80.000 doden tegen juni, piek over twee weken: meer dan 2.200 doden per dag

Het Witte Huis gaat er met cijfers van een rekenmodel van de Universiteit van Washington van uit dat de coronacrisis in de Verenigde Staten over twee weken op zijn hoogtepunt zal zijn. Op 15 april zouden er volgens het model meer dan 2.200 doden vallen, bovendien kan dat cijfer nog hoger uitvallen als niet alle maatregelen volgehouden worden. Tegen juni zouden er meer dan 80.000 doden gevallen zijn.

4 reacties

  • NOEL CLAES

    4 jaar geleden
    Met een afwijking van 50 000 tot en met 350 000 rond 1 mei ? Wat een model ?
  • joseph verbeke

    4 jaar geleden
    Men moet het percentage zien tegenover de totale bevolking.In sommige Europesel landen zijn er procentueel meer doden dan in de VS
  • Fred Fred

    4 jaar geleden
    Eerst zeggen dat het tot 200.000 kan gaan om te eindigen met minder en dan zeggen dat het dankzij den Donald zijn goed beleid is. Kassa kassa dus bij de verkiezingen want Amerikanen zijn oliedom natuurlijk. Als je je graag laat oplichten, vooral doen dan. Waar zitten ze nu, de schrijvers hier die elke dag posten dat "deze president tenminste doet wat ie zegt"?
  • Christophe Loix

    4 jaar geleden
    Dan test men in de VS per dag nog altijd 3 op 10 000 inwoners per dag, in tegenstelling tot België, dat er maar 2 op 10 000 per dag test (waaronder huisdieren blijkbaar).