Toestellen van Delta Air Lines blijven tot nader order geparkeerd op de luchthaven van het Amerikaanse Birmingham (Alabama).
Volledig scherm
Toestellen van Delta Air Lines blijven tot nader order geparkeerd op de luchthaven van het Amerikaanse Birmingham (Alabama). © REUTERS

“Ongeziene cijfers in luchtvaartbranche, er gaan vliegmaatschappijen omvallen”

De wereldwijde luchtvaartbranche krijgt door de coronacrisis een ongekende klap te verwerken. In het tweede kwartaal loopt de omzet hard terug, maar veel kosten moeten nog wel worden betaald, stelt de internationale branchevereniging IATA. De organisatie denkt dan ook dat er luchtvaartmaatschappijen om zullen vallen.

16 reacties

  • Elise Van Damme

    4 jaar geleden
    Voor verplaatsingen en citytrips die je gerust met de trein kan afleggen is dit een goede zaak. Intercontinentale reizen dat is iets anders.
  • Brigitte Coussement

    4 jaar geleden
    Alle vluchten aan correcte prijzen met een minimum (eerste seats) en een maximum (laatste seats) prijzen onder europese controle- Prijzen niet respecteren = monsterboetes
  • victor vandesande

    4 jaar geleden
    Alitalia overleeft al 10 keer dank zij staatssteun, die zullen ze er nu ook wel doortrekken Brussels Airlines daarentegen heeft nooit staatssteun gehad.
  • Jaak Casteleyn

    4 jaar geleden
    Is dat nu echt zo onoverwinnelijk om eens al dat over en weer vliegen on hold te zetten, maar het is big business geworden bij de touroperators, hoe meer volgepropte vluchten, hoe meer dividenden voor de aandeelhouders.
  • Jean Gobin

    4 jaar geleden
    zou wel heel goede zaak zijn voor het milieu ...