Europees parlementslid Kathleen Van Brempt (sp.a).
Volledig scherm
Europees parlementslid Kathleen Van Brempt (sp.a). © BELGAPLUS

“N-VA en Vlaams Belang maken misbruik van de coronapandemie om bevolking op te jutten tegen de EU”

“N-VA en Vlaams Belang verspreiden bewust en kwaadwillig desinformatie over de coronacrisis en gieten daar nog eens een xenofobe saus over.” Dat zegt Europees parlementslid Kathleen Van Brempt (sp.a), die de twee Vlaams-nationalistische partijen ervan beschuldigt "misbruik te maken van de pandemie om de bevolking op te jutten tegen de Europese Unie".

153 reacties

  • Eddy Jans

    4 jaar geleden
    Europa is ons steeds verkocht als goed voor de burgers: eenheidsmunt, vrij verkeer van goederen diensten personen . Bij de eerste bovennationaal probleem is europa gewoon nergens voor zijn burgers. Is het dan abnormaal dat de burger zich afvraagt waarom we die dure poppenkast in Brussel en Straatsburg moeten onderhouden. Daarvoor heeft de burger noch NVA noch VB voor nodig.
  • vandekempen bart

    4 jaar geleden
    mag ik de groenrode dromers er op wijzen dat marroko bvb. weigert om marrokaanse illegalen en criminelen terug te nemen. en toch gaat de eussr nog flink wat belastinggeld uitdelen aan marroko? en dat terwijl we aan het begin staan van volledig ontspoorde begrotingstekorten wegens corona.
  • Gustaaf Van Nuffel

    4 jaar geleden
    Ik heb noch de NVA noch het VB nodig om opgejut te zijn tegen de Eurocratie. Die dame bezig horen en zien is meer dan voldoende.
  • Roger Vanhecke

    4 jaar geleden
    sinds wanneer is marokko in Europa en democratisch??
  • Kris Willems

    4 jaar geleden
    Ik heb NVA en VB nodig om te weten dat EU ons beliegt en bedriegt en dat politici daar een belangrijke rol in spelen. Om de macht, postjes en poen is het te doen. Corona is maar een struikelblok voor politici die nu meer dan ooit gaan moeten vaststellen dat de financiële reserves op zijn. Gevolg, nog meer belastingen en bijdragen.