Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © photo_news

Gaan scouts- en chirokampen deze zomer door? Dit zeggen de nationale afdelingen

BinnenlandScouts en Gidsen Vlaanderen en Chirojeugd Vlaanderen stellen zich voorlopig afwachtend op in verband met de zomerkampen. Ze raden de groepen wel aan om de kampvoorbereidingen verder te zetten. "Het is belangrijk om kinderen en jongeren hoopvol te stemmen naar de zomer toe en de kampen te blijven voorbereiden, maar ook al te kijken naar alternatieven", zegt woordvoerder van Scouts en Gidsen Vlaanderen Jan Van Reusel.

13 reacties

  • Erwin VD

    4 jaar geleden
    In scholen wordt erop gelet de social distance te respecteren anders blijven ze dicht, in scoutskampen in de tenten of in de eetzaal ervan is dit nog moeilijker. Wie is daar de verantwoordelijke, ook een minderjarige of net 18jarige? Dus niet doen zou ik zeggen, een jaartje zonder kampen en reizen, zal ons allemaal goed doen!
  • Erwin De Meyer

    4 jaar geleden
    Best een jaartje overslaan tenzij je graag in het hospitaal belandt ?
  • Griet Maes

    4 jaar geleden
    Als de scholen terug open gaan in mei, waar ze nog altijd op hopen, zou het wel heel absurd zijn om kampen te verbieden. Dat ze grote massabijeenkomsten zoals Tomorrowland en Werchter, waar ook heel wat buitenlanders op af komen, verbieden, dat vind ik normaal, maar kampen van de jeugdbeweging waarvan de kinderen sowieso al samen zitten op school en dergelijke, dat is iets helemaal anders. Op hoop van zegen dus!
  • Tina Colpaert

    4 jaar geleden
    Natuurlijk moeten ze deze niet laten doorgaan je neemt toch geen onnodige risico s met een kind voor alles echt maar dan ook helemaal echt opgelost is!
  • Benny Van den Wyngaert

    4 jaar geleden
    Hoe naïef zijn jullie toch jezus. Denk nu eindelijk eens nuchter na dit is niet gedaan tegen dan . Iedereen maar oo mijn reis ooo ee chiro ooo men concert . . Wacht tot jezelf of een naaste in de kliniek ligt post dan nog maar eens iets . Dit is een nieuwe virus die politiekers weten evenveel als wij die mensen kunnen ook niet met zekerheid zeggen dat we tegen dan veilig zijn .