Luc Beaucourt.
Volledig scherm
Luc Beaucourt. © UZA

Luc Beaucourt: “Iedereen zou een mondmasker moeten dragen”

Volgens een nieuwe studie van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) kunnen virusdruppeltjes tot wel acht meter afstand afleggen. Daarom is gewezen spoedarts Luc Beaucourt ervan overtuigd dat iedereen een mondmasker zou moeten dragen. Dat zegt hij in Gazet van Antwerpen. Viroloog Marc Van Ranst blijft achter de Belgische aanpak staan, zei hij aan onze redactie.

13 reacties

  • Julia Julinka

    4 jaar geleden
    iedereen zou een mondmasker moeten dragen mss zijn er niet genoeg in apotheek of je kunt niet meer 1 kopen Awel iedereen kan het thuis ook maken met katoenen stof en daarna wassen op 60 graden Als het lukt in andere landen om zelf 1 te maken lukt het hier ook en Ts niet voor paniek maar voor de veiligheid van jouw en rondom jouw
  • ives vrebosch

    4 jaar geleden
    dit kan een korte discussie zijn..aangezien je 2 keer per dag je masker moet wisselen hebben 700 miljn maskers nodig per MAAND om elke belg te bevoorraden...zonder de hamsterwoede die dan opsteekt...effe serieus blijven he, betweters!
  • Rudi Andries

    4 jaar geleden
    We hebben ondertussen al de bronzen medaille wat betreft het aantal overlijdens per 10000 inwoners. Indien ze niet onmiddellijk beginnen met het zelf produceren van mondmaskers voor de bevolking behalen we zeker goud.
  • Jozef Van Mellaert

    4 jaar geleden
    Jozef Van Mellaert Natuurlijk dat het beter zou zijn als iedereen die zou dragen. Er zijn er niet genoeg, dit komt omdat alles uit China moet komen het moet goedkoper zijn, maar wat kost deze politiek ons nu ? En met ons hoog kwaliteits besef wat is de Chinese kwalliteit ? Dringend moeten we iedereen kunnen testen, maar dat kunnen wij ook niet in België.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Baat het niet, het schaadt waarschijnlijk ook niet. Politiekers denken dat ze alles weten en achteraf weten ze van niks. Moeten we respect hebben voor mensen met gebrek aan inzicht en verantwoordelijkheid ?