Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © AFP

Overblijfselen van regenwoud ontdekt bij West-Antarctica

Wetenschappers hebben sporen van coniferen en boomvarens ontdekt op dieptes tot 30 meter onder de oceaanbodem dicht bij West-Antarctica - de overblijfselen van een regenwoud van 90 miljoen jaar geleden. Het woud groeide in het midden van het Krijt, het tijdperk van de dinosaurussen, zei het in Duitsland gebaseerde Alfred-Wegener-Institut (AWI), verwijzend naar een studie die woensdag in het vakblad Nature verscheen.

7 reacties

  • Pieter De Ruyter

    4 jaar geleden
    Als het toen zo warm was op de polen,dan was het bij ons vast een woestijn waar niks groeide.
  • Robby D'Hanis

    4 jaar geleden
    Koolstofdioxide is niet het enige probleem voor het klimaat nu. Methaan is ook een grote factor Bv, alsook het ontbossen tov een wereld vol groen is net iets anders in deze omstandigheden. Stop met het menselijk gedrag goe te praten door de symptomen te ontkennen!
  • Willy Masson

    4 jaar geleden
    Oei dat gaat de klimaataanhang proberen weg te moffelen. Bewijs van het geen elke historicus zal bevestigen , de gehaltes koolstofdioxide waren soms tot factor 50 van nu doorheen de geschiedenis van de planeet. De aarde was veel groener hopelijk word ze het terug .stop de overbevolking.
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Nog even en wetenschappers gaan er achter komen dat de opwarming van de aarde. Gewoon de evolutie gaat zijn die de aarde al eeuwen na eeuwen door maken. En dat wij als mensen er onstichtelijk bij neer moeten leggen , dat de natuur zijn zin doet met ons en de omgeving. Dat we kleine vandalen kunnen uithangen b.v de kolen winning in Duitsland is maar dat het grote beeld niet door de mens bepaalde wordt.
  • Ton Erden

    4 jaar geleden
    Ik heb een boek dat is 45 jaar oud en daar staat al in van regenwouden op de polen Vijgen na Pasen zou ik zeggen