De grens met Slovakije in het Poolse Chyzne.
Volledig scherm
De grens met Slovakije in het Poolse Chyzne. © EPA

EU-Hof veroordeelt Hongarije, Polen en Tsjechië omdat ze spreidingsplan migratie dwarsboomden

Het Europees Hof van Justitie heeft vandaag Hongarije, Polen en Tsjechië veroordeeld omdat de drie landen geweigerd hebben mee te werken aan het Europese spreidingsplan voor migranten die via Italië en Griekenland in de EU aankwamen. Het arrest zet de deur open voor een boete voor de drie landen, maar die leggen het arrest naast zich neer. Omdat het spreidingsplan maar twee jaar liep, kan niemand nog verplicht worden migranten op te nemen, is de teneur.

21 reacties

  • Kurt Bourdeaux

    4 jaar geleden
    Meer dan een "Grote foei! Moogt dat niet doen! ", zal 't niet worden...
  • Raf Coppens

    4 jaar geleden
    das dan heel simpel opgelost, dat die lande de EU vaarwel zeggen net zoals de UK.
  • Anne Callebaut

    4 jaar geleden
    Een goede raad aan die landen stap eruit en het zal jullie veeeeel minder geld kosten.
  • patrick geerinck

    4 jaar geleden
    dat zijn woorden in de wind die landen krijgen geen straf en die weten dat ook . dat is een show meer niet die landen zijn het slimst en doen wat de bevolking wenst denkt u werkelijk dat jan met de pet zit te wachten op duizenden vluchtelingen . niet dus.
  • Erwin VD

    4 jaar geleden
    Men moet die landen niet straffen, maar als EU ervoor zorgen dat er geen vluchtelingen meer bijkomen. De EU is geen opvangtehuis voor de minder bedeelde werelddelen. Want de meesten komen niet uit oorlogsgebieden en het zijn ook meestal jonge mannen zonder hun gezin, alsook Marokkanen en Tunesiërs ? Moest men aan de buitengrenzen goed efficiënt triëren wie wel vluchteling is, dan waren er zeker 2/3 minder! Maar dan ook het kaf direct terugsturen na DNA registratie!