Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

11 doden door explosie in Colombiaanse steenkoolmijn

UPDATEIn Colombia zijn zaterdagmiddag minimaal 11 mijnwerkers omgekomen na een explosie in een steenkoolmijn. Dat melden lokale autoriteiten en media.

0 reacties

  1. Levensverhaal. De allerlaatste mijndirecteur ging zélf mee ondergronds
    PREMIUM

    Levensver­haal. De allerlaat­ste mijndirec­teur ging zélf mee onder­gronds

    Het was - hij gaf het toe - een bijzonder moment, toen hij in september '92 de liftkooi finaal in het slot draaide nadat de allerlaatste kompel bestoft was bovengekomen. Jos Legrand was de allerlaatste directeur van de allerlaatste steenkoolmijn in België, die van Zolder. Een harde baas met een kort lontje, maar nooit te beroerd om zelf af te dalen en superstreng op veiligheid. Want hij had het ergste gezien, toen hij als jonge ingenieur hielp evacueren na de ramp der rampen in Marcinelle.
  2. TERUGLEZEN GAZA. Israël moet snel humanitaire hulp toelaten, stelt vonnis ICJ - Palestijnse Autoriteit bereid mee te werken aan eventuele vredesconferentie in België

    TERUGLEZEN GAZA. Israël moet snel humanitai­re hulp toelaten, stelt vonnis ICJ - Palestijn­se Autoriteit bereid mee te werken aan eventuele vredescon­fe­ren­tie in België

    Israël moet er alles aan doen om humanitaire hulp zo snel mogelijk toe te laten in de Gazastrook. Dat stelt het Internationaal Gerechtshof (ICJ) donderdag. De uitspraak is het gevolg van een zaak die Zuid-Afrika had aangespannen bij het ICJ. De Palestijnse Autoriteit is bereid deel te nemen aan een voorbereidende vredesconferentie die eventueel in België zou worden georganiseerd. Dat zei de president Mahmoud Abbas donderdag tijdens een gesprek met minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR). Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.