De nieuwe Marsrover kreeg de naam Perseverance. Het is al de vijfde, na de Sojourner, de Spirit, de Opportunity en de Curiosity.
Volledig scherm
De nieuwe Marsrover kreeg de naam Perseverance. Het is al de vijfde, na de Sojourner, de Spirit, de Opportunity en de Curiosity. © AFP

Mars verkennen en er ooit wonen? Pandemie leert ons hoe dat veilig en gezond kan

De verkenning van een andere planeet, zoals Mars, vereist voorzorgsmaatregelen zoals we die in ons dagelijkse leven op aarde totaal niet gewend zijn. Tot vandaag dan, door de coronapandemie.

10 reacties

  • Marcus Vadis

    4 jaar geleden
    Hoe zinvol is dat? Er is niks op Mars, zelfs geen atmosfeer, moet je daar altijd met een ruimtepak rondlopen. Ze hadden het geld beter besteed om de aarde en zijn bewoners een betere toekomst te geven.
  • Marcus Vadis

    4 jaar geleden
    Waarom blijft men geld verspillen aan Mars projecten? Je kunt er niet rondlopen gelijk op aarde wat wil men er dan gaan doen? Beter dat geld besteed aan medisch onderzoek op aarde.
  • Percy Pursewarden

    4 jaar geleden
    @ Ivan. Onderzoek is natuurlijk zinvol, maar dat gebeurt nu ook met onbemande missies. De vraag is of het zinvol is om bemande missies naar Mars te sturen, terwijl onbemande missies dankzij betere technologie steeds meer mogelijkheden biedt. Als je ziet dat er zoveel kosten en risico's (bijvoorbeeld microben/bacterieën...) aan een bemande missie verbonden zijn, kan je hun nut toch betwijfelen.
  • Ivan .Vanmechelen

    4 jaar geleden
    @ Allen die dit geldverkwisting noemen. Als er geen onderzoek geweest was zaten jullie nu nog in een grot te wachten tot de bliksem ergens insloeg om vuur te hebben.
  • frieda de vetter

    4 jaar geleden
    Hier kunnen ze geen problemen oplossen, geen vrede bewerken. Waarom denken ze dat ze het ginder wel zouden kunnen? De mens neemt dezelfde instelling mee naar gelijk welke planeet maar zal daar moeten ondervinden dat het niks zal veranderen , tenzij ze het hier op deze mooie planeet kunnen aantonen dat ze het beter kunnen doen. Het was en is onze taak zorg te dragen voor onze planeet in de eerste plaats, zonder haar schade toe te brengen