AFP
Volledig scherm
© AFP

Ademhaling Boris Johnson (55) ging plots snel achteruit: om 17 uur nog videomeeting aan het leiden, om 19 uur op intensieve

De toestand van de Britse premier Boris Johnson (55), die sinds zondag in het ziekenhuis ligt met aanhoudende coronaklachten, is gisteren in de loop van de dag plots snel verslechterd. Om 17 uur zat hij nog in een videovergadering met leden van zijn kabinet, om 19 uur werd hij overgebracht naar de afdeling intensieve zorgen. Volgens Britse media had de premier ademhalingsproblemen en kreeg hij zuurstof toegediend. Twee bronnen dichtbij Johnson meldden vanmorgen dat zijn toestand voorlopig onveranderd is, aldus persbureau Reuters.

31 reacties

  • Jan Roegiers

    4 jaar geleden
    De zuurstof die de patiënten toegediend krijgen zouden, naar mening, moeten worden behandeld met virus dodende bestralingen ( UV, radiistraling of x-stralen) vooraller deze wordt toegediend.
  • Ward Steyaert

    4 jaar geleden
    Ook democratie heeft zijn grenzen.
  • Pascha Van Rossem

    4 jaar geleden
    ik lees: "Daar zou al sinds donderdag een bed klaargestaan hebben" Is het leven van een premier dan meer waard dan dat van de "gewone" mens?
  • Magda De Munck

    4 jaar geleden
    Hij wou persé iedereen in het ziekenhuis de hand schudden en ging dat blijven doen, hij ziet nu wat ervan komt.
  • issie cardoza

    4 jaar geleden
    hij dacht dat hij onschendbaar was, ging zonder monddoekje handjes schudden bij corona patienten, is obees, tja... alsnog wens ik hem spoedig herstel...