Amerikaans president Donald Trump dreigde met vergeldingsmaatregelen indien India de export van hydroxychloroquine zou blijven verbieden.
Volledig scherm
Amerikaans president Donald Trump dreigde met vergeldingsmaatregelen indien India de export van hydroxychloroquine zou blijven verbieden. © Photo News

Export van mogelijk coronamedicijn uit India wordt weer toegestaan

Na dreigementen van Amerikaans president Donald Trump heeft India de export van een medicijn, dat getest wordt op haar effect tegen het coronavirus, laten hervatten. Het medicijn tegen malaria, hydroxychloroquine, mag voorlopig enkel getransporteerd worden naar landen die zwaar getroffen zijn door het coronavirus en buurlanden van India. 

3 reacties

  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Wat is dat toch met Trump en zijn plotse obsessie voor hydroxychloroquine, hem aangepraat door Kushner? Inmiddels heeft hij zelfs al 29 miljoen pillen besteld! Aandelen in het bedrijf dat ze fabriceert?
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Het is alweer dreigen met...Dat is een van deinige dingen waarvan Trump kaas van gegeten heeft. Daarbij is het bijlange nog niet bewezen dat dit middel werkt. In Frankrijk zijn er zelfs enkele patiënten aan overleden.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Zelf wou hij wel een mogelijk vaccin exclusief voor de VS bemachtigen. Maar andere landen dreigt hij af als ze hetzelfde doen met een medicijn. Bedrijven in de VS wil hij verbieden om mondmaskers uit te voeren.