Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © VTM NIEUWS

Minder patiënten in ziekenhuis, maar dodental blijft hoog: “We zijn nog lang niet uit gevarenzone”

Ons land lijkt de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames bereikt te hebben. Dat is positief, maar daartegenover staat nog steeds een ander maximum: dat van het aantal doden door Covid-19. “Er overlijden nog heel veel mensen”, benadrukt viroloog Steven Van Gucht in VTM Nieuws.

17 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Er zijn mensen die met onderliggende aandoeningen tientallen jaren leven, Désiré Van Nieuwenhuyzen. Als je sterft omdat je ziek wordt van het coronavirus dan ben je een corona dode. En de leeftijd doet daar niet toe. Elke dag in een mensenleven is een waardevolle dag. Alhoewel veel jongeren dat maar beseffen als ze oud geworden zijn.
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    4 jaar geleden
    Wat voor zin heeft het om niet-bevestigde gevallen mee te tellen als coronadoden op basis van vermoedens ? Dat is toch pure paniekzaaierij, zeker al het gaat om "mensen van heel hoge leeftijd met allerlei onderliggende aandoeningen".
  • Erwin VD

    4 jaar geleden
    Al die cijfers komen niet op één plaats terecht, dank zij de verdeeldheid van ons landje alsook een te veel aan politici voor deze tak! Denk dat we binnen 10j als alles hopelijk voorbij is, dan pas gaan mogen weten wat er eigenlijk aan de hand was. Maar dan zullen al vele slachtoffers gevallen zijn. Wat mij bijzonder opvalt is, dat er nog geen belangrijke personen ((ex) politici, staatshoofden) gestorven zijn aan dit virus. Hebben die al een vaccin gekregen?
  • Marc Van Kerchove

    4 jaar geleden
    De mensen uit de rusthuizen worden geweigerd in het ziekenhuis. En dan maar zeggen dat het aantal opnames daalt. Zelf meegemaakt.
  • Jean Emare

    4 jaar geleden
    Blijkbaar is men niet echt op de hoogte van alarmerende zaken. Ziekenhuizen ontslaan patiënten die naar de zorg moeten en controleren niet eens bij het verlaten van. Zo is er een patiënt in de zorg begin deze week positief getest.. gisteren een zelfstandige zorgverlener hierdoor ook positief. De zelfstandige zorgverleners kunnen niet veilig werken: mondmaskers, testkits,.. deze mensen lopen pas echt gevaar. Beke & De Block.. wat nu?