De maatregelen die de Vlaamse regering tot hiertoe nam om de crisis in te dijken, kosten al 2,5 miljard euro.
Volledig scherm
De maatregelen die de Vlaamse regering tot hiertoe nam om de crisis in te dijken, kosten al 2,5 miljard euro. © Thinkstock

Vlaams begrotingstekort loopt op tot 4,14 miljard euro

Het Vlaamse begrotingstekort loopt dit jaar op tot 4,14 miljard euro. Dat blijkt uit een begrotingscontrole die de regering vrijdag heeft uitgevoerd. Bij de regeringsvorming werd nog uitgegaan van een tekort van 436 miljoen euro in 2020.

67 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Als ze hier geen lessen uit leren dan nooit.Dagelijkse verplaatsingen naar Brussel enz zijn veelal bureau jobs die nu vanuit de woonst verder gedaan worden,wel doe zo verder.Men kan de 600000 loonwagens af schaffen,goed voor 5 miljard per jaar wat eigenlijk dubbel telt waar nu geen sociale zekerheid en belastingen op betaald zoals moet en de put is zo gedicht.Voorts zullen files zijn opgelost en milieu er wel bij varen.Als men dat niet inziet is men blind en wil met gewoon niet.
  • Jean Gobin

    4 jaar geleden
    wilfried de hert de meeste van de maatregelen die je opnoemt komen va de federale kas ..niet van vlaanderen
  • Ludo Hermans

    4 jaar geleden
    Men neme het door politici gestolen geld! Kieper het in de put en je krijgt een berg!
  • J. VAN SCHUERBEECK

    4 jaar geleden
    Moest men er toe komen een belastingstelsel toe te passen waar IEDEREEN belastingen zou betalen volgens zijn werkelijk inkomen en zonder gebruik van allerlei achterpoorten die in de loop der tijden door onze politici ter beschikking werden gesteld aan een gedeelte van de bevolking en de anderen buiten spel heeft gezet, dan is 4 miljard een peulschil. In de grondwet staat nochtans duidelijk dat iedereen gelijk is voor de wet. Is dat maar voor te lachen ?
  • Wilfried DE HERT

    4 jaar geleden
    Is men niet te gul geweest met uitdelen. Na 3 weken werkloosheid aan 70% werd er vlot Sint Niklaas gespeeld met waarborgen op leningen, tussenkomst energie en dergelijke. Zelf ben ik op mijn 56é en mijn vrouw op haar 50e werkloos geworden. Ik kan mij niet herrineren dat er iemand een deel van onze rekeningen hebben betaald.