Het zou wel enkel gelden voor bepaalde delen van het land, en met de nodige veiligheidsmaatregelen.
Volledig scherm
Het zou wel enkel gelden voor bepaalde delen van het land, en met de nodige veiligheidsmaatregelen. © REUTERS

Trump retweet oproep tot ontslag van viroloog Fauci na opmerking dat VS te laat hebben ingegrepen

De Amerikaanse economie zou mogelijk in mei geleidelijk aan kunnen heropstarten. Dat zegt Anthony Fauci, viroloog en adviseur van de coronataskforce in de VS. Dat zou wel enkel gelden voor bepaalde delen van het land en met de nodige veiligheidsmaatregelen, blijft hij voorzichtig. Dat Fauci erkende dat de VS erg laat maatregelen hebben getroffen om de verspreiding van het virus in te perken, schoot bij president Trump blijkbaar wel in het verkeerde keelgat. Die retweette zondag prompt een eis tot ontslag van de overigens erg gewaardeerde viroloog.

13 reacties

  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    De meeste Amerikanen zijn het goed nieuws verhaaltje van Trump beu in deze corona crisis en terecht. De correcte feiten delen is van levensbelang. Fauci loopt gelukkig niet in het gareel en waarom zou hij, moet hij zijn reputatie als wetenschapper op het spel zetten? Maar eens de crisis voorbij is, komt sowieso het korte termijn geheugen van mensen terug.
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Trump is gewoon stikjaloers omdat bijna 80 % van de Amerikanen Fauci vertrouwt in deze crisis en maar 44 % Trump. Als hij Fauci ontslaat, schiet hij in zijn eigen voet!
  • Geert Baert

    4 jaar geleden
    Amerika, het grootste ontwikkelingsland van de wereld! -) sociaal vangnet bij ontslag: 0 -) ziekteverzekering, enkel voor de rijken: 0 -) aantal ok bedden ruim onvoldoende: 0 -) aantal beademing toestellen onvoldoende: 0 -) deftige woning in plaats van woonbarakken voor velen: 0 -) deftige elektriciteit 230v die niet om de haverklap uitvalt: 0 -) deftige internetverbinding, snel, breedband en altijd beschikbaar: 0 Kan nog lang doorgaan als het moet!
  • stefan crama

    4 jaar geleden
    Trump is een gevaar voor de wereld EN zijn eigen great country. Geld en macht is het enigste wat telt voor die kerel. En de Amerikanen trappen er in.
  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Fauci wrong zich zoals gewoonlijk in alle bochten om Trump niet te blameren. Maar hij kan het zonlicht natuurlijk niet ontkennen. Enkel Trump kan staalhard liegen en beweren dat zwart wit is. Ik hoop dat Trump hem ontslaat en daarmee zijn eigen herverkiezing de das om doet. Anderzijds komt hij met alles weg, ook met die 500 miljard dollar waar niemand enige controle op heeft.