© Victoriano Moreno

Zwalpende chauffeur met levenslang rijverbod legt positieve drugstest af

Een 25-jarige chauffeur met een levenslang rijverbod reed afgelopen weekend zwalpend rond, gaf een valse naam op en legde een positieve drugstest af. De auto waarmee hij rondreed werd geïmmobiliseerd.

sare

Het verkeersondersteuningsteam van de regio West (binnenstad en Linkeroever) van de politiezone Antwerpen merkte vrijdagnacht een zwalpende auto op. De wagen werd aan de kant gezet en de chauffeur bleek op pad zonder rijbewijs of identiteitsbewijs. “Hij gaf de naam van zijn broer op maar viel meteen door de mand”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Tijdens een verhoor in het politiekantoor bekende de man dat hij een valse naam had opgegeven omdat hij zelf geen rijbewijs had. “De 25-jarige man had eerder een levenslang rijverbod opgelopen bij veroordelingen door de rechtbank”, vertelt Bruyns. De chauffeur legde vrijdagnacht ook een positieve drugstest af.

Het voertuig waarmee hij rondreed stond op naam van zijn vader. De auto werd geïmmobiliseerd en de vader zal zich samen met zijn zoon voor de politierechtbank moeten verantwoorden omdat hij zijn wagen uitgeleend heeft aan iemand zonder rijbewijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER