Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © VTM NIEUWS

“Piek ziekenhuisopnames lag begin april”

Hebben we nu de fameuze piek van de coronapandemie in ons land bereikt? Volgens viroloog Steven Van Gucht alvast wél. “Als we kijken naar de nieuwe ziekenhuisopnames - een van de belangrijkste indicatoren - dan lag de piek waarschijnlijk ergens rond begin april”, zei hij op de persconferentie vandaag.

5 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    En wanneer werd beslist om minder bejaarden op te nemen. En half genezen bejaarden die niet naar huis konden onder te brengen in zorgcentra. De enige duidelijke curve is deze van het aantal doden. Los van de tellingsmethode toont die enkel een stijging waarin duidelijk nog geen piek bereikt is.
  • Carl Vangenechten

    4 jaar geleden
    Om de betekenis van de dagelijkse statistieken duidelijk te kunnen aflezen worden best de gegevens van de dag getoond, niet de cumulatieve waarden, omdat deze voorstelling blijft stijgen ook al zijn de dagresultaten verminderd.
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    250 zegt niks maar zet eens 250 man op een rij. Dat is gigantisch veel volk. Die mensen zijn te ziek om gewoon thuis te blijven. Daar zitten er dus ook nog een heel grote hoop. En die beiden hebben ondertussen zonder het te weten zoveel anderen besmet. Dus dat kan wat minderen maar dat is heel ver van gedaan.
  • Alfons Hendrickx

    4 jaar geleden
    Het word tijd om juiste cijfers je kan de doden vergelijken met die van vorig jaar
  • Patrick Mechels

    4 jaar geleden
    Wat als ze de maatregelen gaan versoepelen? Waarschijnlijk komt er een nieuwe piek. Dit is nog lang niet gedaan. Je kan de ziekenhuis opnamen laten dalen als de mensen in de rusthuizen sterven. Deze geraken niet op covid-19 afdelingen en zeker niet op intensieve zorgen. De logica zelve.