Werfarbeider in levensgevaar bij zwaar ongeval op snelweg; snelweg al meer dan vier uur dicht

© afp

De Brusselse Binnenring is donderdagmiddag volledig afgesloten door een zwaar ongeval ter hoogte van de afrit Koningslo. Iets voor het middaguur knalde de bestuurder van een vrachtwagen er tegen een werfvoertuig. De truck kantelde daarbij en begon brandstof en melk te lekken.

Robin De Becker

De hulpdiensten sloten de hele Binnenring af. De bestuurder van het werfvoertuig raakte zwaargewond en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. De vrachtwagenbestuurder werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie zal het nog even duren vooraleer de rijbaan opnieuw open kan. Alle gelekte brandstof moet immers nog worden opgeruimd. Daarnaast bevatte de vrachtwagen ook melk. Een deel van die lading kwam ook op het wegdek terecht. Tot slot moest ook de lading melk worden overgeladen vooraleer de brandweer kan overgaan tot de reiniging van het wegdek.

Ook Peter Bruyninckcx van het Vlaams Verkeerscentrum zegt dat het een werk van lange adem is. Iets voor 16 uur is de weg er immers nog steeds volledig dicht. "We blijven iedereen aanraden om de omgeving te vermijden. Er staat al een halve dag zo'n vijf kilometer file. Maar we hopen dat het niet al te lang meer zal duren. Het werfvoertuig werd ondertussen wel al getakeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen