Een eerste versoepeling van de regels vond deze week al plaats: de tuincentra en doe-het-zelfzaken gingen weer open, zoals hier in Dilbeek. Klinisch psychologe Tine Daeseleire: “Back to normaal gaan, dat is een dooddoener.”
Volledig scherm
PREMIUM
Een eerste versoepeling van de regels vond deze week al plaats: de tuincentra en doe-het-zelfzaken gingen weer open, zoals hier in Dilbeek. Klinisch psychologe Tine Daeseleire: “Back to normaal gaan, dat is een dooddoener.” © Photo News & Eric De Mildt

Opnieuw pendelen, lesgeven, winkelen: dat maakt velen bang. Expert legt uit hoe we dat best aanpakken

“Wie garandeert mij dat ik niet ziek word?” Die vraag komt vaker bovendrijven nu een versoepeling van de maatregelen dichterbij komt en telewerk binnenkort weer plaats ruimt voor een treinreis naar Brussel en een fysiek weerzien met collega’s. Sommigen staan te springen om tussen de mensen te komen, anderen zijn angstig. “Het zal erop aankomen explicieter met elkaar te communiceren”, zegt klinisch psychologe Tine Daeseleire.

16 reacties

  • Natasja Vleeschhouwer

    4 jaar geleden
    Telt deze regel van winkels die open gaan op 11Mei ook voor de shopping , bv waaslandshopping ?
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Zijn we weer iedereen angst aan het aanjagen? Waarom zo negatief? Natuurlijk is er een risico. Maar wat dan nog? Als je zonder risico wil leven, leef je beter niet. Want alles rondom je heen kan een risico zijn.
  • luc holvoet

    4 jaar geleden
    Mensen, aub, stop met panikeren en hervat het leven zodra het mag maar met de nodige voorzichtigheid.
  • Michel Oyen

    4 jaar geleden
    Gezondheid op de eerste plaats. De rest komt later.
  • Matk Hendriksen

    4 jaar geleden
    Julien: ik denk juist dat JIJ en wij de èchte werkers van België zijn, die straks weer op poten helpen! Nu blijkt mss hoe onnodig alle verplaatsingen van deskjockeys waren, die nu thuis moéten werken! Iemand die nog echt wat kan (met de handen) kan altijd aan het werk blijven. So much for education