Audi e-tron Sportback
Volledig scherm
Audi e-tron Sportback © Audi

Laadvermogen vs. laadsnelheid: wat bepaalt of een elektrische wagen snel oplaadt?

Laadtijden verschillen enorm tussen de verschillende elektrische wagens (EV’s) die je vandaag op de markt vindt. Maar hoe weet je of je wagen snel stroom tankt? Om de dagelijkse bruikbaarheid van een elektrische wagen te beoordelen, houden klanten best niet alleen rekening met het nominale maximum laadvermogen, maar ook met de laadsnelheid, klinkt het.

9 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Tamsyn je bevestigd nogmaals dat je de uitzending niet hebt gezien daar het over de huidige stand van laden (snelheid) van E wagens ging en nieuwe technologie.Als je de uitzending had gezien dan weet je dat de tweede curve toe te schrijven is aan Tesla die met zijn 1:31:01 dubbel zo lang moet laden of ga je berichtgeving van krant ook betwijfelen,maar ondertussen is ook geweten dat Tesla niet zo graag heeft dat men de realiteit meldt.(idem motorkap enz. die 5 mm uit zijn ligging is gemonteerd)
  • Hendrik Patyn

    4 jaar geleden
    Eens de film bekijken van de ecologist Michael Moore, Planet of the Humans, toont aan dat zonnepanelen, windmolens, elektrische wagens allemaal puur bedrog zijn en zeker niet milieuvriendelijker zijn, puur winstbejag, puur bedrog en dit wordt dan gesubsidieerd met belastinggeld, ons geld. Er wordt ook aangetoond dat Musk beweert dat zijn giga factory zijn eigen stroom maakt, maar het bewijs is er dat hij gewoon aftapt van het net zoals iedereen.
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    In die uitzending werd de gewone snellader van Tesla gebruikt, niet de veel snellere V3. Op de curve wordt gewoon gesproken van een “competitie”, duidelijk niet de V3 van Tesla, die is momenteel de snelste. Maar, zoals gezegd, elke competitie is welkom.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Tamsyn ,weer duidelijk de uitzending niet gezien van 19.04.2020 op VOX tussen Audi, Tesla en Mercedes waarbij Audi de winnaar was inzake laden wat ook de grafiek hier in krant aangeeft.Had je 't gezien dan zou je niet zo reageren bij ongelijk,inmiddels een gewoonte(slechte)
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    AutoMotorSport heeft de nieuwe V3 snellader van Tesla niet getest, die is nog sneller, en de V4 is al onderweg. AutoMotorSport: “Tesla wird auch in 2020 vorn liegen”. Maar alle concurrentie is goed natuurlijk, kan de elektromobiliteit alleen maar stimuleren.