thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Bespaar water met deze tips

DroogteEr komen ongeziene watertekorten aan als na de droge lente ook een droge zomer volgt. De grondwaterstanden staan in Vlaanderen alarmerend laag en het blijft nog dagen kurkdroog. Aquaflanders roept nu al op geen kraanwater te gebruiken voor het wassen van de auto of het sproeien van de tuin. Met deze tips kan je je watergebruik flink doen slinken.

10 reacties

  • Ingrid Cappaert

    4 jaar geleden
    Ik douche dagelijks, maar zet de kraan dicht als ik mijn haren inzeep en mijn lijf was. Als ik mijn handen was gaat ze ook dicht tijdens het zepen. Dit geeft leuke resultaten bij de waterafrekening.
  • Marc breugelmans

    4 jaar geleden
    Ik betaal elk jaar meer voor water terwijl ik elk jaar een paar liter bespaar.Dus kunnen ze maar zorgen dat ik water heb anders daag ik ze voor het gerecht zodat ik niet meer moet of minder moet betalen.
  • walter dierckx

    4 jaar geleden
    Veel mensen willen een bad of douche om zich te wassen maar het kan ook tussen door aan de lavabo en dat is veel minder water . Vroeger hadden veel mens en geen bad of douche toen was het een emmer of schep en die waren ook proper
  • Walter Bontinck

    4 jaar geleden
    Ik schep na het bad het water uit de kuip. Meestal 5 emmers die ik gebruik voor de planten. Wij gebruiken zo weinig mogelijk shampoo zodat het water niet schadelijk is voor de bloemen.
  • Hanne Vlaeminck

    4 jaar geleden
    catherine, heb je al eens uitgeteld wat je aan een wassalon uitgeeft? Dat is pure diefstal! En je weet nooit wie er wat voor jouw wasje in dat machine gestopt heeft...