Bosbranden teisteren al weken de ontruimde brede regio rond Tsjernobyl. De gebieden zijn verlaten sinds de kernramp van 1986.
Volledig scherm
Bosbranden teisteren al weken de ontruimde brede regio rond Tsjernobyl. De gebieden zijn verlaten sinds de kernramp van 1986. © REUTERS

IAEA: “Geen stralingsgevaar door branden bij Tsjernobyl”

De straling die vrijkomt door branden in de buurt van de voormalige kerncentrale Tsjernobyl vormt "geen gevaar voor de menselijke gezondheid". Dat zegt het Internationaal Atoomenergieagentschap IAEA, dat zich baseert op gegevens die zijn aangeleverd door Oekraïne.

5 reacties

  • Marieke Marcelis

    4 jaar geleden
    Geen gevaar. Ja dat geloven we nu blindelings si. De documentaire over Tsjernobyl gezien? Amai dan weet je hoe hard ze alles verdraaid en in de doofpot hebben gestoken ze nemen ons echt voor dwazen
  • nadine Nadine Martin

    4 jaar geleden
    Wie gaat dat nu nog geloven , ze doen niets liever dan alles geheim houden ...
  • ronny meuris

    4 jaar geleden
    Toch normaal, hier Is er bij een industriële brand ook nooit gevaar voor de volksgezondheid.
  • Danny Bottelier

    4 jaar geleden
    Ten tijde van de ontploffing was er ook geen gevaar voor de volksgezondheid. Armand Pien moest erover zwijgen in zijn weerpraatje. Nadien mochten er geen groenten uit de eigen tuin gegeten worden.
  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    Dat hebben we eerder in april en mei van 1986 gehoord. Terwijl we nu ook weer wachten op een zeer belangrijke persconferentie die zal worden gegeven wanneer de meeste Belgen in bed liggen en die morgen in de kranten amper beslag zal kunnen krijgen. Proficiat politici.