Photo News
Volledig scherm
© Photo News


“Verspreiding coronavirus afgeremd door afstand houden en handen wassen (40%), scholensluiting slechts 5%”

Niet het sluiten van de scholen, maar wel handen wassen en social distancing hebben de verspreiding van het coronavirus doen afremmen in ons land. Dat blijkt uit wiskundige computermodellen van biostatisticus Niel Hens en collega-wetenschappers, waarover De Tijd zaterdag bericht.

37 reacties

  • Marc Puystiens

    4 jaar geleden
    het zou best kunnen, moesten ze dat programma nog eens laten lopen dat ze opnieuw een ander resultaat krijgen.Ofwel hebben ze het 1000 keer laten lopen en een gemiddelde genomen. maar als de absolute cijfers telkens ander liggen ben je met een gemiddelde niets in deze.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Aan wie heeft men allemaal gevraagd hoeveel keer hij/zij de handen waste en hoeveel afstand hij/zij hield voor en na de coronacrisis? Wat wil men hier toch altijd bewijzen (lees: ons doen geloven) met al die cijfers?
  • Geert Eembeek

    4 jaar geleden
    hoe kan men dat nu nog controleren - van wanneer zijn de scholen al toe 13 maart - 6 weken geen kinderen meer met elkaar in contact gekomen
  • Babs Denissen

    4 jaar geleden
    Als de scholen dan zo weinig bijdragen aan de verspreiding, waarom mogen ze nu dan nog steeds maar zó beperkt open?
  • Caroline Poelmans

    4 jaar geleden
    Lach je mee ? Voor scholen waren er ook toen geen mondmaskers en was er ook geen 'plan', scholen waren toen niet voorbereid en social distancing op school verre van in orde. De pandemie was toen nog een 'griepje' en Van Ranst woog nog 10 kg extra. Makkelijk rapporten op te stellen na de brand... Zever. Denk eens enkele weken terug toen broekschijtend Vlaanderen aan het hamsteren sloeg. Toen dacht men anders.