Brusselse politie neemt wagen van wegpiraat in beslag

Archiefbeeld © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Afgelopen weekend heeft de lokale politie van de zone Brussel Noord de wagen van een wegpiraat opnieuw bestuurlijk in beslag genomen. Het ging om een bestuurder die aan hoge snelheid door een zone 30 reed en zigzaggende bewegingen maakte, waardoor verschillende voetgangers opzij moesten springen. Het gaat al om de 12de bestuurlijke inbeslagname sinds november 2019, meldt de politie maandag.

jvh

Een patrouille merkte de wagen zondag rond 15.30 uur op aan het rond punt tussen de Voltairelaan en de Azalealaan in Schaarbeek, een zone 30. De bestuurder reed met zijn wagen aan een veel hogere snelheid dan toegelaten en overschreed daarbij de ononderbroken lijn die het fietspad aanduidde, zodat hij verschillende fietsers in gevaar bracht. Bovendien maakte hij op verschillende oversteekplaatsen voor voetgangers zigzaggende bewegingen, waardoor verschillende weggebruikers zich gedwongen zagen opzij te springen om niet te worden aangereden.

De politie kon de bestuurder in de Voltairelaan onderscheppen en stelde proces-verbaal op voor de verschillende overtredingen. Het voertuig werd ook voor 5 werkdagen bestuurlijk in beslag worden genomen, op basis van artikel 30 van de Wet op het Politieambt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen