Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

Voetgangers moeten wegspringen in zone 30: politie neemt opnieuw wagen van wegpiraat in beslag in Schaarbeek

Afgelopen weekend heeft de lokale politie van de zone Brussel Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node) opnieuw een wagen van een wegpiraat bestuurlijk in beslag genomen. Het ging om een bestuurder die aan hoge snelheid door een zone 30 reed en zigzaggende bewegingen maakte, waardoor verschillende voetgangers opzij moesten springen. Het gaat al om de twaalfde bestuurlijke inbeslagname sinds november 2019, meldt de politie Brussel Noord vandaag.

41 reacties

  • julien de meulder

    4 jaar geleden
    gelieve de WET eens aan te passen en eventueel de grondwet te herschrijven met een wet die niet meer te omzeilen is met missingen of een andere wet dat moet toch mogelijk zijn? en gedaan met procedure fouten voor de advocaten.straf is straf en geen gepamper meer.
  • pierre de smet

    4 jaar geleden
    @ Schroeders Eric , inderdaad merk het meer en meer dat velen het artikel niet lezen maar toch reageren . En dan als bijkomende vraag was het een noodzakelijke verplaatsing ? Wagen in de pers is ook geen oplossing beter zou zijn deze verbeurt verklaren en dan te koop aanbieden via een veiling wat nog gebeurt .
  • Schroeders Eric

    4 jaar geleden
    Begrijp mij niet verkeerd : ook ik vind dat dergelijke wegpiraten hard gestraft mogen worden. Ik heb na het lezen van de reacties, het artikel een tweede keer gelezen (wat sommige mensen die gereageerd hebben beter ook gedaan hadden ). Er staat nergens dat het al de 12de keer was dat dezelfde persoon in overtreding was. De politie Brussel Noord meldt dat het al de 12de bestuurlijke inbeslagname was sinds november 2019. De 11 voorgaande keren betrof het waarschijnlijk andere overtreders.
  • ANN LIMBOS

    4 jaar geleden
    5 dagen wagen in beslag nemen zal niet helpen. Hem tot schroot laten herleiden wel.
  • wim rooyakkers

    4 jaar geleden
    Bij ons voor de deur geld een 50 km zone en als de school open is 30km,maar velen denken 150 en 130km