Mehdi Bayat
Volledig scherm
Mehdi Bayat © Jan De Meuleneir/Photo News

Bondsvoorzitter Bayat doet deur dicht voor snelle herstart door onder meer gebrek aan tests: "Clubs die snel willen hervatten zijn egoïstisch en dom”

Belgisch voetbalOf we in België weer snel profvoetbal te zien krijgen? Mehdi Bayat, voorzitter van de Belgische voetbalbond én algemeen directeur van Sporting Charleroi, betwijfelt het ten zeerste. “Als we de gezondheid van iedereen willen garanderen, moeten er per dag honderd tests per club uitgevoerd worden. Daar hebben we de capaciteit niet voor”, vertelt hij aan onze redactie. Bayat is ook scherp voor enkele profclubs - Antwerp, RC Genk en Anderlecht - die snel willen hervatten. “Zij zijn egoïstisch en dom.” 

26 reacties

  • Dirk Molin

    4 jaar geleden
    Was ik van Club ik speelde tot de titel een feit was en gaf dan forfait voor de rest van de PO's.
  • peter galle

    4 jaar geleden
    Hadden die van Anderlecht bij de eerste 3 geweest dan gingen ze ook anders piepen maar ze staan maar 8 ste en in theorie kunnen ze nog play-off 1 spelen nu de ene match moet nog gespeeld worden en dat is nu juist het jammerste van alles
  • Guido De Wolf

    4 jaar geleden
    Leuke reacties hieronder; laatste match laten spelen, lotje trekken, de schuld van Verhaeren(??), geen Europees voetbal, enz. Sommigen willen er alles aan doen om hun ploegje Europees te laten spelen. Brugge met een straat voorsprong is de verdiende kampioen en sommige ploegen rekenden op PO1 voor Europees voetbal. Helaas, moeten maar beter spelen in de competitie.
  • Karel Dierckx

    4 jaar geleden
    Het klopt dat Bayat als voorzitter van Charleroi er belang bij heeft dat de competitie definitief stilgelegd wordt, maar dat wil nog niet zeggen dat hij ongelijk heeft. Ik had ook liever nog minstens één speeldag (reguliere competitie afgesloten, iedereen twee duels tegen alle anderen gehad, duidelijkheid voor degradatie en promotieduel in 1B kan op een faire manier doorgaan mocht er geen oplossing zijn waarin beide kanshebbers stijgen) en een bekerfinale gehad, maar dat moet wel veilig kunnen.
  • Ilse Huyghe

    4 jaar geleden
    Er zijn hier die nog altijd denken dat voetballers en supporters immuun zijn tegen Corona.