Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Veel werknemers blijven met vragen zitten over telewerk en financiële toekomst van bedrijf

Een groot aantal werknemers voelt zich aan de vooravond van de exit onvoldoende geïnformeerd over enkele zaken. Het gaat dan onder meer over de vergoeding van telewerk. Dat blijkt uit een onderzoek van communicatieadviesbureau Whyte Corporate Affairs en het peilinginstituut Dedicated. Concreet verwachten ze informatie over de toekomst van hun job, de financiële gezondheid van hun organisatie en de maatregelen die na de crisis moeten genomen worden.

5 reacties

  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Maak nieuwe arbeidscontracten, met een duurtijd van maximum 5 jaar. Nooit meer 'onbepaalde duur' = een gouden kooi waarin zowel WG als WN aan elkaar geketend zijn, en waarvoor? De wereld verandert, waarom zouden arbeidscontracten dan niet mogen veranderen? Na beëindiging van het contract, krijgt iédere WN een uitkering, gegarandeerd. Wees gerust, meestal zal het contract gewoon verlengd worden, als zowel WG als WN tevreden zijn.
  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    Duidelijk antwoord, Er is momenteel nergens zekerheid. Willen werknemers ervoor gaan houd ze zelf zekerheid. Simpel Hangt natuurlijk af van ons huidig gehandicapt beleid Zo denkt de ondernemerswereld er ook over. Het volk kan samen ons redden. Maar beleid moet dat begrijpen. En ja er gaan nog doden volgen maar niet die de economie willen laten draaien is hard maar realiteit in deze crisis. Het is zo sorry ervoor.
  • Thierry Willems

    4 jaar geleden
    deze die voor corona zo ijverden om thuis te werken(pc werk)diezelfde beseffen nu ze moeten thuiswerken dat hun bedrijven wel eens zou kunnen beslissen dat door thuis te werken er een aantal jobs niet meer nodig zijn.ze snijden nu in hun eigen vel.zo zie je maar;
  • Wilfried Verhulst

    4 jaar geleden
    onderzoek bij mensen tussen 15 en 75 jaar ? Ok , kan iemand mij uitleggen wat een 15 jarige en een 75 jarige aan telewerk zouden doen ? Verkopen van speelgoed of incontinentiepampers ?
  • Elke Wouters

    4 jaar geleden
    ik doe al 7 weken telewerk, is heel leuk! Ik zou niet anders meer willen.