Nieuwe dag, zelfde plaats: lange files op Antwerpse Ring door ongeval in Kennedytunnel

Voor de tweede dag op een rij gebeurde in de Kennedytunnel richting Gent een ongeval. Drie vrachtwagens raakten er betrokken in een kop-staartaanrijding. Twee van de drie rijstroken waren een tijdlang versperd, er stond een ellenlange file.

jtp

Het ongeval gebeurde even na 11 uur. Een vrachtwagen had waarschijnlijk niet of te laat opgemerkt dat er een file in de Kennedytunnel stond en reed in op zijn voorligger, een tweede vrachtwagen. Die knalde vervolgens op een derde vrachtwagen.

Door het ongeval waren de rechter- en middenrijstrook een tijdlang versperd. De Antwerpse brandweer kwam ter plaatse om de weg op te ruimen. Twee van de drie vrachtwagens moesten getakeld worden. Er vielen geen gewonden. Ook net voor de tunnel gebeurde een aanrijding tussen een vrachtwagen en een wagen tijdens een invoegmanoeuvre, ook daar bleef het beperkt tot blikschade.

Op een bepaald moment stond er meer dan 10 kilometer file. Rond 15.30 uur waren de grootste problemen van de baan.

Ook woensdag gebeurde al een ongeval in de Kennedytunnel, op bijna exact dezelfde plaats. Toen waren twee rijstroken versperd omdat er bij een aanrijding tussen twee vrachtwagens een grote lading slib op het wegdek was beland. De brandweer was toen uren bezig met de opkuis.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER