De Duitse bondskanselier Angela Merkel.
Volledig scherm
PREMIUM
De Duitse bondskanselier Angela Merkel. © AFP

Tijdens de coronacrisis schittert de afgeschreven Angela Merkel als vanouds

Angela Merkel, wier gezag tanende was, is plotseling ongekend populair. De coronacrisis brengt al haar talenten bij elkaar, merkt de Nederlandse krant Trouw op.

13 reacties

  • Herwig Laenen

    4 jaar geleden
    Een politica waarover 80 % van de burgers tevreden is, dat vind je nergens meer. En wees maar zeker dat ze er keihard voor gewerkt heeft en zich nooit heeft verlaagd tot plat populisme.
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    Dat waardevolle mensen en dingen terug erkend worden is een van de positieve kanten van de pandemie. We leefden er maar op los in de eigen wolk, logisch want propaganda van politici gaven step by step het ikke ikke voorbeeld. Hoe meer het land verdeeld wordt uit eigengewin van partijen hoe langer het zal duren om terug welvaart te kennen.
  • Hubert Vanmechelen

    4 jaar geleden
    Merkel wist te voorkomen dat de deelstaten hun eigen ding gingen doen ! En dat blijkt een succes te zijn. Wel nu... een zoveelste bewijs dat je geen 6 regeringen nodig hebt om te besturen maar wel 1 goede politieker !
  • De nys

    4 jaar geleden
    Dankzij haar achtergrond, ervaring en visie slaagt ze erin om als een goede, eenvoudige huismoeder over haar land, Europa en zelfs een stuk van de wereld te waken en te regeren met klare en duidelijke regels en standpunten. Duitsers weten van aanpakken, soms eigenwijs en arrogant, maar altijd op 1 goed uitgedachte en georganiseerde lijn die ze blijven volgen. Zoals in het voetbal : al is het tornooi nog zo slecht, vaak wint Duitsland. Wie haar opvolgt, zal een sterke politicus moeten zijn...
  • Guy Malfait

    4 jaar geleden
    Standvastig, intelligent en een grote interesse in het maatschappijk welzijn. Alles wat het de huidige generatie politici aan ontbreekt.