© REUTERS

Tour de France en Roland Garros zonder publiek is geen optie: 'Die twee evenementen vereisen toeschouwers'

De Ronde van Frankrijk en Roland Garros worden in ieder geval niet zonder publiek afgewerkt als deze sportevenementen doorgaan. Dat heeft de Franse minister van Sport Roxana Maracineanu donderdagavond verklaard op de radiozender RMC.

Vincent Van Genechten

De Ronde van Frankrijk, oorspronkelijk voorzien van 27 juni tot 19 juli, werd omwille van de coronacrisis verzet naar 29 augustus-20 september. Roland Garros, dat zou doorgaan van 18 mei tot 7 juni, vindt plaats van 20 september tot 4 oktober. Al meldde de Franse krant Le Parisien vorige week dat het grandslamtoernooi mogelijk nog een week later zal doorgaan.

Dinsdag sloot de Franse premier Edouard Philippe uit dat er voor 1 september in Frankrijk massa-evenementen met meer dan 5.000 mensen kunnen plaatsvinden, nadien bevestigde hij dat de Tourstart niet in gevaar komt.

© REUTERS

Realiteit

Als de covid-19-situatie in september beter is, kunnen alle geprogrammeerde evenementen zoals de Tour en Roland Garros doorgaan, zei Roxana Maracineanu bij RMC.

'Die twee evenementen vereisen toeschouwers, ticketverkoop voor Roland Garros, vreugde en passie voor de Ronde van Frankrijk. Ze zullen alleen maar plaatsvinden als er toestemming is om publiek toe te laten. Ze zullen niet doorgaan achter gesloten deuren.'

Alles hangt af van hoe de pandemie zich ontwikkelt. 'Het is mijn rol als minister van Sport om optimistisch, geruststellend, maar tegelijk ook voorzichtig en realistisch te zijn. De curve van de pandemie legt ons de realiteit op. Er is geen enkele zekerheid. Het is nog veel te vroeg om te spreken van uitstel of annulering van de Tour. We overleggen heel regelmatig met organisator ASO. Het is aan hen ons te zeggen tegen welke datum er absoluut een beslissing moet komen', besloot Maracineanu.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer