Pro League heeft zich klemgereden: competitie stopzetten zonder politieke rugdekking of stemming van maandag nog eens uitstellen?

Belgisch voetbalKiezen is verliezen. Zet de Pro League maandag de competitie stop zonder politieke rugdekking, dan vrezen de clubs voor hun 23 miljoen euro tv-geld. Stellen ze voor een viérde keer de stemming uit, dan vergroot de indruk dat economische belangen zwaarder doorwegen dan hun eigen argument van “volksgezondheid”.

4 reacties

  • Peeters Francis

    4 jaar geleden
    Ze zouden beter stemmen voor een maximum loon van 10 000 euro bruto per maand per speler en trainers. Dat is een mooi loon en betaalbaar voor de meeste clubs.
  • Danny gaethofs

    4 jaar geleden
    dit heeft niets met de regering te maken maar met hun eigen besluitloosheid
  • Paul De Mol

    4 jaar geleden
    En allemaal omdat wij een flutregering hebben die geen beslissingen durft te nemen, zoals Nederland en Frankrijk wel hebben gedaan.
  • Paul Verbeeck

    4 jaar geleden
    Ze gaan toch niet verwachten van nog meer op de kap van de belastingbetaler te leven . Indien ze steun willen vanaf nu evenveel sociale bijdragen betalen om te beginnen. Dat ze geen 44 miljoen aan die makelaars besteed hadden , lagere spelerslonen en vraag de clubs die nu al terug van dikke transfers spreken om geld op te hoesten, maar solidariteit kent het voetbal niet .