Minister Koen Geens (CD&V) testte vorige week een mondmasker uit.
Volledig scherm
Minister Koen Geens (CD&V) testte vorige week een mondmasker uit. © BELGA

Bril én mondmasker: hoe kan je aangedampte glazen vermijden?

Vanaf vandaag wordt het mondmasker het nieuwe normaal, al is het voor iedereen nog wat zoeken. En als dat nog niet onwennig genoeg is, duikt er voor mensen die een bril dragen nog een extra probleem op: de brilglazen dampen aan. Hoe geraak je daarvan af? 

20 reacties

  • Elsie Duppont

    4 jaar geleden
    Hetgeen vandaag op de markt verkrijgbaar is aan mondmaskers is van zeer lage kwaliteit. Een correctiebril boven op een mondmasker zetten geeft een verplaatsing van het brilglas tegenover de pupillen, waardoor de "correctie" niet meer juist is. Heb nog geen enkel FFP2 masker te koop gevonden dat goed afsluit tijdens de coronacrisis. Ook niet na aanpassen elastieken, gebruik hulpstukken. De overheid geeft het zelf toe: je moet ze afplakken ( ja, we zijn een ontwikkelingsland geworden).
  • marie-claire de bosscher

    4 jaar geleden
    heb daar geen last van, zet mijn bril op het bovenste stukje van het masker en zicht blijft helder !
  • Thierry Piette

    4 jaar geleden
    In de jaren 80 gebruikte ik een Amerikaans product, "Fog Master" genaamd, om te voorkomen dat mijn crossbril aandampte. Geweldig product, maar blijkbaar niet meer te verkrijgen.
  • Eddy Vermeulen

    4 jaar geleden
    Mondmaskers voorzien van een ingewerkte vervormbare (metalen) strip kan je naar de vorm van je neusbrug buigen, goed aandrukken, bril staat dan een stukje bovenaan op het mondmasker. Van aandampen heb je dan geen last meer. Mondmaskers gekocht bij de apotheek.
  • Theo Van Hoof

    4 jaar geleden
    Klar-pilot wordt ook gebruikt in de adembescherming en gaspakken van de brandweer. Beter dan shampoo, babyzeep of dreft. Werkt ook perfect bij een skibril.