Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Standard krijgt positief advies voor proflicentie

Standard krijgt positief advies voor proflicentie
Beeld Photo News

Goed nieuws voor Standard. De Rouches hebben met succes hun licentieaanvraag voor het BAS verdedigd. Het arbitragehof zette het licht op groen voor de Luikenaars, die op die manier hun licentie voor 1A krijgen. 

en

De licentiemanager van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vanavond een positieve beoordeling gegeven aan het licentiedossier van Standard. De Rouches grepen in eerste zit naast de licentie voor de Jupiler Pro League en verschenen voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Die virtuele zitting duurde dinsdagavond slechts een kleine tien minuten.

Standard greep begin april verrassend naast een licentie voor 1A, 1B en zelfs de eerste amateurs. De Luikenaars dreigden teruggezet te worden naar de tweede amateurklasse. De licentiecommissie van de KBVB noemde achterstallige tekenpremies, een negatief nettoresultaat van ruim 14 miljoen euro en vooral de nieuwe stadionvennootschap van voorzitter Bruno Venanzi als voornaamste redenen voor de weigering.

Die nv ‘Immobilière Standard de Liège’ zou 12 miljoen euro neertellen voor het Maurice Dufrasnestadion, maar er waren geen bewijzen dat de vastgoedvennootschap zo’n investering tegen 30 juni 2020 - zoals afgesproken - kon dragen. De Licentiecommissie stelde zich vragen bij de solvabiliteit van de nv.

Standard stapte naar het BAS, bereidde de voorbije dagen een lijvig dossier voor en werkte de euvels weg. In slechts enkele minuten tijd konden voorzitter Bruno Venanzi, algemeen directeur Alexandre Grosjean en bestuurslid Bryan Whitnack de licentiemanager overtuigen met de nodige betalingsbewijzen en bankafschriften. Nils Van Brantegem kende een gunstig advies toe. Het BAS zelf maakt ten laatste op 10 mei haar oordeel bekend.