Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Stroomfactuur gezinnen verdubbeld sinds liberalisering energiemarkt in 2007

Sinds de liberalisering van de Belgische energiemarkt, in 2007, is de elektriciteitsfactuur van een gemiddeld gezin in Vlaanderen met 100 procent of meer dan 500 euro gestegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers voor 2019 van de federale energieregulator Creg. De factuur daalde het voorbije jaar wel licht tegenover het jaar daarvoor.

29 reacties

  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Toch was liberalisering een goed idee volgens de politiek. De facturen zouden dalen. Maar telkens heeft dit blijkbaar een omgekeerd effect. Waarom? Waarom kan de politiek niet doen wat ze moeten doen? Er zijn om de burgers hun leven beter te maken, in plaats van hun eigen leven!
  • Peter Nols

    4 jaar geleden
    Jef Van De Plas de NVA is zelfs niet vies om wat betreft elektriciteit de belangen te dienen van de Franskiljonse multinational, of waarom dacht u dat ze pleiten voor het openhouden van de kerncentrales. Wij zitten met de risico's en de afval terwijl zij zolang mogelijk blijven cashen met de hulp van de NVA. Zouden ze dat doen uit liefde voor Vlaanderen of zou het toch niet eerder zijn omdat ze liever in het mondain Franstalig milieu vertoeven?
  • Sjonny Martero

    4 jaar geleden
    Omgekeerd effect dus. Ze moeten nu concurreren en de marketing kost handenvol geld. Was te voorspellen.
  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    Jef Van De Plas Je mag fan zijn van NVA maar niet slaafs alles aan nemen.NVA zit al jaren in de Vlaamse regering en de maatregelen die genomen worden zijn met akkoord van de ganse regering.Daarnaast is ook NVA geen sociale partij omdat ze enkel de bedrijven beschermt en de mensen die werken ,zieken gehandicaten werklozen en ge pensioneerden zijn voor hen niet productief meer.
  • Marcel Garitte

    4 jaar geleden
    Ik hoor recent De Croo zeggen: 6% BTW op mondmaskers en ontsmettings gel, want dit zijn noodzakelijke producten. Is elektriciteit dan niet noodzakelijk?