Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

6 procent van Belgen heeft antistoffen: “Groepsimmuniteit zal niet gebeuren”

Het aantal Belgen met antistoffen tegen het coronavirus steeg tussen eind maart en midden april van 3 naar 6 procent. Dat blijkt uit de tweede ronde van het grote bloedonderzoek van de UAntwerpen. Het cijfer wijst erop dat er tijdens de lockdown nog veel mensen besmet raakten.

30 reacties

  • Johan Goris

    4 jaar geleden
    Als deze 6% al niet immuun is, dan is het ook hopeloos om te wachten op het vaccin, want het vaccin zal dan niet werken. Dan kunnen we alleen maar hopen op antivirale middelen en betere genezingswijzen. Maar eerlijk gezegd, ik geloof wel in immuniteit. Het allerbelangrijkste is dat kwetsbare mensen absoluut apart en liefst in quarantaine gehouden worden.
  • Leonarda Van Opbroecke

    4 jaar geleden
    Een écht percentage kan enkel als elke Belg zou worden getest. Het virus is trouwens al langer in België dan vanaf de "tellingen".
  • Patrick Peeters

    4 jaar geleden
    Lang leven de groeps immuniteit, goede beslissing van Zweden, Nederland en Duitsland gaan stilaan dezelfde richting op met het openen van restaurants, cafés en sociale activiteiten.
  • Bart Schellens

    4 jaar geleden
    Het lichaam vecht op verschillende manieren tegen het coronavirus. Het is niet omdat maar 6% immuun is dat de rest het nog allemaal kan krijgen he. Er zijn heel veel mensen zonder en met milde symptomen waarbij het lichaam dit virus veel sneller op een andere manier heeft kunnen uitschakelen. Dit gaat de volgende keer bij veel van die mensen terug zo zijn. Ook kan men eigenlijk zeggen dat de meerderheid van de -20jarige immuun is. Want zij kunnen het amper krijgen of zijn er direct vanaf.
  • Karl Stynen

    4 jaar geleden
    Ben geen expert maar “vergelijkbare regios’ vergelijken is niet moeilijk. Drukbevolkte Regio Stockholm is bijna even dichtbevolkt als gans België. Nederland zelfs nog dichter bevolkt. Ook redelijk dicht bevolkt: Verenigd Koninkrijk, Italië, Zwitserland. In maart kenden al deze regios nog een hoger sterfteratio dan wij. Momenteel staan wij eenzaam aan de top. Dus zeker geen lakse aanpak in Zweden. Wij hebben hier helemaal geen aanpak. Wel teveel moeials, zowel politici als zogenaamde experten.