De Antwerpse voedselbanken draaien op volle toeren door de coronacrisis. © DVH

Antwerpen verdeelt 7.500 voedselbonnen aan meest kwetsbare inwoners

De Antwerpse voedselbanken verdelen wekelijks 10.000 maaltijden, maar de reële nood ligt hoger. Daarom beslist het Antwerpse schepencollege om 7.500 voedselbonnen met een waarde van 20 euro te laten verdelen aan kwetsbare inwoners.

svw

De coronacrisis duwt veel mensen in de armoede. Zo zag het Antwerpse OCMW de aanvragen voor een leefloon verdubbelen. Volgens de sociale middenveldorganisaties is dit nog maar het topje van de ijsberg. Bovendien kennen veel mensen die nu in een kwetsbare positie zitten niet de weg naar de hulpverlening.

© Fred Debrock

“Terwijl de voedselpunten op volle toeren draaien, merken we dat er nog veel mensen de weg naar daar niet vinden”, zegt Tom Meeuws (sp.a), schepen van Sociale Zaken. “Daarom maken we 150.000 euro vrij voor 7.500 voedselbonnen met een waarde van 20 euro. Deze bonnen worden verdeeld via stedelijke diensten, jeugdorganisaties en het sociaal middenveld. Zij kennen deze kwetsbare groepen. Deze diensten en organisaties kunnen ook inschatten hoeveel bonnen een gezin nodig heeft.”

De voedselbon kan worden ingeruild voor eten en niet-alcoholische dranken in de supermarkt Colruyt.

“Het is niet dat we die supermarktketen nu willen bevoordelen tegenover de lokale handelaars, maar dit was gezien de uitzonderlijke omstandigheden het snelst te regelen”, zegt Meeuws.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tom Meeuws