Belgische federale staatsschuld neemt in april minder snel toe dan in maart.
Volledig scherm
Belgische federale staatsschuld neemt in april minder snel toe dan in maart. © ANP XTRA

Staatsschuld neemt verder toe in april door coronavirus

De federale staatsschuld is ook in april sterk toegenomen door de huidige coronacrisis. Traditioneel is april net een maand waar overschotten worden geboekt. Positief is wel dat het tekort kleiner is dan verwacht. 

9 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    België, het nieuwe Italië binnen Europa! Helaas wel met Scandinavische belastingtarieven. En wij maar mee betalen aan hulpfondsen voor het zuiden, terwijl we zelf geen nagel hebben om aan ons gat te krabben. Om protest tegen te gaan, wordt nu beweerd dat 20% van de Belgen een tweede eigendom heeft. Volgens mij tellen ze barakken en kiekenkoten mee, kan anders niet. We moeten, terwijl we gepluimd worden, blijven geloven dat we gepriviligeerd zijn.
  • Raymond Ponet

    4 jaar geleden
    Pak de nietsnutten in de politiek hun onverdiende centjes af, dat is al een bijdrage aan de staatsschuld. En dan een regering voor het ganse land, 11 ministers is genoeg en de kieslijsten opmaken zodat de burger kan stemmen op zowel een Vlaming of Waal. Die met de meeste voorkeurstemmen wordt de premier. ‘t zou al een zeer grote besparing zijn.
  • GERARD DE PELECIJN

    4 jaar geleden
    Oplossing: laat iedereen dan meer BTW betalen!
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Euh, ook zonder corona nam en neemt de staatsschuld toe. Je hoeft het niet op een virus te steken, het ligt aan onze duizenden politici.
  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    Maar 415 miljard das een peulschil dat zullen onze kinderen en kleinkinderen snel kunnen oplossen is maar 40000€ bij hun geboorte. Waar maken we ons druk over?