Vlaams minister-president Jambon en minister Beke op bezoek bij contactonderzoekers

© Photo News

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en zijn minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) hebben maandag in Diegem een van de negen Vlaams callcentra bezocht die instaan voor de contact tracing. Sinds maandag zijn er 700 contactonderzoekers aan het werk om de contacten op te sporen van mensen met Covid-19-symptomen.

jvh

De ziekenfondsen leiden samen met callcentra en consultant KPMG het contactonderzoek in goede banen. Na een week proefdraaien zijn er sinds maandag zes bedrijven op negen locaties in Vlaanderen (Hasselt, Sint-Truiden, Mechelen, Antwerpen, Diegem, Gent, Ieper, Oostende, Brugge) begonnen met de contact tracing. De kinderziektes zijn eruit en in de komende dagen kan het contactonderzoek gestroomlijnd worden, verzekerde minister-president Jambon. Maandag zijn 700 operatoren aan het werk gegaan die 1.001 oproepen moesten afwerken. Er wordt per gecontacteerde persoon een uur uitgetrokken.

“Vandaag zijn die 700 personen ruim voldoende om de calls die naar buiten gaan af te handelen. Het aantal oproepen staat in rechtstreeks verband met het aantal besmettingen. Wanneer die dalen of stijgen volgt de capaciteit. Op kruissnelheid kunnen dat dus 1.200 contactonderzoekers zijn”, legt minister-president Jambon uit.

Het is de bedoeling om in heel België 2.000 operatoren aan het werk te kunnen zetten in de callcentra, waarvan dus 1.200 in Vlaanderen. Mensen met symptomen en een positieve test mogen binnen de 48 uur een telefoontje verwachten van het callcenter. Het enige nummer waarmee zij gebeld zullen worden, is 02 214 19 19. Naast de callcentra zetten ook de ziekenfondsen 289 contactonderzoekers in.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen