Peter Bossaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Bossaert. © Photo News

Bonds-CEO Peter Bossaert pareert de kritiek nu UEFA-toelage van 4,3 miljoen niet naar de clubs gaat: “Moeten we dan stoppen met investeren in onze toekomst?”

Belgisch voetbalEn plots staat de bonds-CEO in de wind. De clubs willen een deel van de 4,3 miljoen euro UEFA-toelage, de Waalse vleugel is het niet eens met de communicatie over Moeskroen. Maar Peter Bossaert valt niet uit zijn rol. “In april hadden we een Raad van Bestuur: toen was niémand tegen de besteding van dat UEFA-geld.”

6 reacties

  • Gerd Peeters

    4 jaar geleden
    Stoppen met investeren in eigen zakken zeker?
  • Wouter Van de Walle

    4 jaar geleden
    Investeren in de toekomst? Of bedoelt ge eigenlijk recht uw zakken in?
  • Nadine Huldemont

    4 jaar geleden
    Zakkenvullerij van de hoogste plank voor al die CEO van de bond. Op elk niveau wordt daar meer gegraaid dan in de politiek. Waarom volgen wij nog voetbal?
  • Chrystel Geenens

    4 jaar geleden
    De toekomst van de voetbalbond is de basis... de clubs. Als die door de uitzonderlijke omstandigheden (aflassing resterende wedstrijden, toernooien,...) geen inkomsten meer hebben, zullen er een aantal verdwijnen ! Minder clubs = minder spelers, dus minder geld voor de voetbalbond... Of hoe je jezelf een kogel in de voet schiet ! De uitbreiding van de gebouwen kan misschien wel een jaartje wachten ?
  • Frankie Deygers

    4 jaar geleden
    Als de clubs een nieuw stadion of voetbalvelden willen aanleggen, dienen zij zelf voor de financiën in te staan. De voetbalbond neemt hier geld af van de ploegen die door de FIFA en UEFA bestemd waren voor de clubs. Gun de clubs waar ze recht op hebben.