De langste auto ter wereld in betere tijden.  Achteraan kon een helikopter landen.
Volledig scherm
De langste auto ter wereld in betere tijden. Achteraan kon een helikopter landen. © Motor1.com

Hoe de langste auto ter wereld met helikopterdek en zwembad compleet in verval raakte

De langste auto ter wereld is 30,5 meter lang. Of eigenlijk: wás 30,5 meter lang, want nadat deze limousine in 1990 werd genoemd in het Guinness Book of Records, raakte het model in verval. Nu is de auto in twee delen vervoerd naar een restauratiebedrijf.

10 reacties

  • Jan Delafontaine

    4 jaar geleden
    Ook logisch, neem daar maar eens een bocht mee, wat een wangedrocht.
  • johanneke li

    4 jaar geleden
    Logisch toch, de auto is compleet onbruikbaar voor dagelijks gebruik. Gewoon een overdreven concept en natuurlijk dat het dan in verval raakt
  • Rik Lameyze

    4 jaar geleden
    Heb die ooit in het echt kunnen bewonderen. Voor zover ik mij herinner, was er voor een ander die het record had. Denk dat die een zwembad of bad had in de vorm van een hart.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Dezer is een zeer merkwaardig man die begin van de jaren '60 van Israel naar Amerika emigreerde als jonge automonteur en heeft een imperium opgebouwd, onder meer met hotels en ander vastgoed. Hij heeft een autocollectie van momenteel om en bij de 1200 auto's en honderden motorfietsen en Vespa's. Die langste auto ter wereld zal er gerust nog bij kunnen. Hij heeft de echte American Dream voor zichzelf waargemaakt.
  • Jan Mille

    4 jaar geleden
    Zolang je met eerlijk verdiende centen doet wat een ander verkwisting vindt, so what? Ieder heeft zijn voorkeuren. Waarom Spa Reine kopen, als er kraantjeswater is? Is toch verkwisting? Voor jouw centen moet je je alleen maar verantwoorden tegenover jezelf (of je partner?). Als het met een ander zijn centen is (of overheidsgeld), dan wordt het anders...