Direct naar artikelinhoud
Kappers heropenen

Naar de kapper in coronatijden: u komt maar beter op tijd

Naar de kapper in coronatijden: u komt maar beter op tijd
Beeld ANP

De nieuwe fase van de exitstrategie mag vanaf maandag ingaan. Die fase houdt in dat contactberoepen zoals kappers opnieuw de deuren mogen openen. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad vandaag beslist. Hoe zal een bezoek aan de kapper er vanaf dan uitzien? 

Voor al wie net zoals Maggie De Block zijn of haar ‘coronacoupe’ na al die weken zo snel mogelijk vaarwel wil zeggen, omdat het, naar eigen zeggen “eraan te zien is”, kwam de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad geen dag te vroeg: vanaf maandag 18 mei mogen we opnieuw naar de kapper. De minister van Volksgezondheid legt in VRT NWS uit hoe het kappersbezoek vanaf dan zal verlopen.

Lees ook: Kappers zijn klaar voor onze coronacoupes: ‘Er heeft precies een duif op mijn hoofd gescheten’

• Iedere kapperszaak wordt verplicht om op afspraak te werken. De kapsalons die normaal gezien zonder afspraken werken, zullen een systeem moeten voorzien, want er mogen geen mensen in rijtjes zitten wachten. 

• Wie een afspraak heeft, moet op tijd komen. Wie te vroeg is, wacht buiten. 

• De kappers en kapsters worden verplicht om heel de tijd een mondmasker te dragen, de klant enkel als hij binnenkomt en weer buiten gaat, “omdat het natuurlijk onmogelijk is om het haar te knippen met een mondmasker op”, zegt De Block. “Anders gaan we een speciale post-coronacoupe krijgen, denk ik.”

• De sociale afstand van anderhalve meter moet te allen tijde gerespecteerd worden. 

• Verder moet het salon goed verlucht worden, mag er geen drank aangeboden worden, mogen de toiletten niet gebruikt worden en mogen er geen tijdschriften liggen.