Het contactonderzoek.
Volledig scherm
Het contactonderzoek. © Photo News

Contactonderzoekers kunnen tot 60 procent van besmette personen bereiken

De contactonderzoekers hebben al 50 tot 60 procent van personen besmet met het coronavirus, telefonisch kunnen contacteren. Dat zegt Frank Robben, CEO van het federale eHealth-platform. Een derde van de besmette personen gaf gemiddeld twee personen door waarmee ze contact hebben gehad. Robben benadrukt dat iedereen die besmet is, een lijst met contacten moet bijhouden.

9 reacties

  • Veronica Voorhelst

    4 jaar geleden
    Wat met de mensen die zijn blijven werken? Zo'n 25 contacten minimum per dag. Overal post ophalen en verdelen, materialen leveren, enz.
  • Fabienne Somers

    4 jaar geleden
    Zoals in de jaren stilletjes met potlood en papier. Waar zijn de politici en de privacy commissie mee bezig. Ik ben van 1947 en ik denk dat ik een veel slimmere en kordatere minister zou zijn dan "ons Maggie en onze Wouter".
  • Sara De Preter

    4 jaar geleden
    maar je moet wel meer als 3 dagen wachten op de resultaten van de test. Goed bezig. Ze zouden beter sneller de testen afronden, zodat je sneller iedereen op de hoogte kan brengen
  • Mario Roman

    4 jaar geleden
    Hoe kan je nu een lijstje bijhouden van mensen die je gezien hebt, als je niet getest bent op het virus. En als je dan toch positief bent, is het te laat om een lijstje bij te houden.
  • PETER PERMENTIER

    4 jaar geleden
    Als met potlood en papier werkt, dan zijn we goed bezig, terwijl er IT apps. het mogelijk maken om 95% van de web van een hot spot de personen te bepalen maar dat blijkt in de privatie wetgeving not done, maar de stagairs en de studenten die op de track en trace afdeling werken hoe respecteren zij de gegevens, en papieren kunnen een eigen leven gaan leiden ooit geraakten zo hele dossiers van een ministerie op straat, ja, privatie wat is dit in de huidige toestanden.