Directeur Els Keytsman van het Gelijkekansencentrum Unia.
Volledig scherm
Directeur Els Keytsman van het Gelijkekansencentrum Unia. © photo_news

Unia: "Holebifobie op de werkplek wordt te weinig serieus genomen”

In 2019 heeft het interfederaal gelijkekansencentrum Unia een recordaantal dossiers over discriminatie van holebi's geopend, waarvan voor het eerst de meeste dossiers gaan over incidenten op het werk, gevolgd door haatboodschappen in de media en agressie op straat. Unia waarschuwt daarnaast ook voor een opleving van intrafamiliaal geweld tegen holebi's door de quarantainemaatregelen.

3 reacties

  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    De heiligverklaring van de holebi's. Veel zelfbeklag en weinig altruïsme: dat merk ik bij deze groepen. Vooral zichzelf graag zien, dat is hun boodschap. De hetero's mogen geen commentaar geven, enkel zwijgend toekijken en applaudisseren. Het zal niet lang meer duren, of de hetero's kruipen dan maar zelf ... in de kast.
  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    Een organisatie als Unia heeft geen bestaansrecht en zeker geen belastingsgeld waard! zorgt enkel voor het opkloppen van probleempjes en muggenzifterij
  • Benny Marcelo

    4 jaar geleden
    Op organisaties als deze kan aardig wat bespaard worden. Uiteindelijk kunnen die zeggen wat ze willen om hun bestaansrecht te verantwoorden; ze hebben voor de maatschappij nog geen enkel nut gehad maar wel veel geld gekost.